Obstakels drone-race
Obstakels drone-race landelijke finaledag 2022

Leerlingen hebben enorm genoten van de spanning van een drone tijdens de finaledag. Zonder dit door te hebben is er door iedereen enorm veel geleerd. Had je hier al aan gedacht? Leerlingen niet, want zij zijn druk bezig. Maar iedere docent weet dat de leerlingen met meerdere leerprocessen tegelijk bezig zijn. Helemaal tijdens zo’n spectaculaire finaledag.  

Emotie-regulatie, wat een spanning tijdens deze dag. Leer daar maar eens goed mee om te gaan. Samenwerken, in een team deelnemen aan de finaledag. Winnen of verliezen als één team. 

Drone Cup Finals finaledag, een dag vol drones, gezelligheid en spanning. 

Drone Cup Finals

De drone Cup Finals is de lesmodule waar drones, creativiteit en gamification centraal staan. De lesmodule richt zich op leerlingen van middelbare scholen. Ze ontwikkelen technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21e-eeuwse vaardigheden. De lesmodule is ontwikkeld door FutureMindz
 

Finaledag met drones 2022 

Leerlingen deden mee aan verschillende onderdelen op de finaledag. Hiervoor hebben ze drone lessen gevolgd die trainers. Dit waren trainers van FutureMindz zelf of docenten van eigen scholen. Tijdens de finaledag komt dan alles samen want dit is de afsluiting voor elke lesmodule. Het materiaal hiervoor is te vinden op de leeromgeving Futuremindz academy. In deze omgeving vind je lesmateriaal en delen docenten ervaringen met elkaar.  

De verschillende onderdelen hebben allemaal te maken met drones. 

1. Bouw je eigen drone

2. Obstakels bouwen

3. Snelste drone-piloot

 
Winnaars: Obstakels bouwen
Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven
Winnaars: beste dronebouwers
Beste dronebouwers: Veenlanden College uit Mijdrecht.
Winnaars: beste dronepiloot
Beste dronepiloot: Lars van het Cambium College uit Zaltbommel
Previous
Next

Finale dag drone cup finals 2023

 
Volgend jaar is de finaledag op dinsdag 6 juni. Zorg dat je met jou groep op tijd start. Begin met de lessen en bouw het gaafste obstakel? Daag de winnende scholen van dit jaar uit en doe mee! Schrijf je snel in want vol = vol!
 

Drone Cup Finals is geschikt voor iedereen. Het vmbo, mbo, havo, vwo en voor technasia. Voor het vmbo is het lesprogramma geborgd in bijvoorbeeld OOL, D&P en PIE. De Drone Cup Finals heeft zich bewezen als doorlopende leerlijn van po naar vo en wordt ook ingezet als doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo.