Dronetechniek 1 – eindcasus 2023

 Drones en ANWB

In 2019 startten ANWB Medical Air Assistance en PostNL een initiatief om op grote schaal medische (spoed)producten te vervoeren per drone.

Medical Drone Service wil vanaf eind 2022 of begin 2023 de eerste operationele route openen tussen Meppel en Zwolle. Op deze route worden bloedmonsters vervoerd die met spoed geanalyseerd moeten worden, later zullen er ook medicijnen en (donor)bloed vervoerd worden. In dit gebied zijn relatief weinig huizen en mensen maar des te meer dieren. Hoe ga je hiermee om als drone-piloot? 

Bekijk de casus hiernaast en ga aan de slag met de opdracht. Welke oplossing bedenkt jij? 
Upload de video met de oplossing voor 16 mei 2023 en maak kans op een workshop drone-vliegen tijdens de Drone Cup Finals 2023! 

Handig om te weten:
Dronetechniek 1

Opdracht

Bedenk met je groepje een oplossing voor het probleem dat in de casus staat. Laat de oplossing op een creatieve manier zien in een video. De video mag maximaal 3 minuten duren. 

Inleveren

Lever de oplossing voor het probleem aan in een video. Per klas lever je één video in. Dit mogen per school maximaal 5 video’s zijn. 
Upload de video hier voor 16 mei 2023. 

Winnaar

De winnaar van de casus van dronetechniek 1 wordt bekend gemaakt op 23 mei 2023. De prijs voor de winnende klas is een workshop drone vliegen van een echte drone-piloot.
Deze workshop vindt plaats op de landelijke finaledag van de Drone Cup Finals op 6 juni 2023! 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Voor het schooljaar 23-24 komt er weer een nieuwe casus online.