FPV demo

Droneracen Drone Cup Finals… Snelheid. Wind. behendigheid. De meeste leerlingen die meedoen met de Drone Cup Finals zien eigenlijk alleen het droneracen. Terwijl ze zeer enthousiast aan hun skills voor het droneracen werken leren ze echter ondertussen van alles over techniek.

Het gaat bij de Drone Cup Finals droneracen niet alleen om de techniek van de drone. We combineren het met de uitdaging dat je het meest geweldige dronerace obstakel gaat bedenken, prototypen en natuurlijk bouwen. Zodat je op het einde een vette dronerace kan houden op je eigen school.

Bij ons zijn de Drone Cup Finals droneracen finales altijd binnen. Zo hoeft er niemand een vliegbrevet te hebben en ben je niet afhankelijk van het weer :).

Dat betekent wel dat je rekening moet houden met de ruimte die je binnen hebt. Dat hebben wij opgelost door de leerlingen uit te dagen om de obstakels voor het droneracen zo spectaculair mogelijk moeten zijn om naar te kijken. Hiermee verschuif je van snelheid naar behendigheid. Vandaar dat wij het dan ook de “behendigste” dronerace piloot noemen.

Vaak wordt aan ons gevraagd waarom we de leerlingen eigenlijk geen FPV laten vliegen. Weet je wel, met zo’n echt bizar snelle racedrone en zo’n vette bril. Vanuit FutureMindz vinden wij met FPV vliegen niet geschikt voor binnen. Wij vinden het natuurlijk wel super gaaf. We wilden dit ook graag aan de leerlingen laten zien. En dat is ons gelukt!

Deze Drone Cup Finals finaledag was er een echte FPV droneracer aanwezig. Hij heeft een vette demo gegeven. Hij vloog op topsnelheid door alle eigen gebouwde obstakels door! Die konden we meteen streamen op een groot scherm. Zo had iedereen even het show effect van het FPV Vliegen. Wil je het zelf ook zien?

Kijk dan vooral even naar de video.

We hebben deze geweldige FPV dronepiloot al gevraagd om 6 juni 2023 vrij te houden in zijn agenda. Dan kunnen de leerlingen die komend jaar mee gaan doen aan de Drone Cup Finals ook van zijn geweldige vliegkunsten genieten. 

Voor nu wensen we jullie allemaal een fijne zomer en zien jullie graag weer eind augustus.

Wil je nu alvast meer weten over deze gave finaledag? En misschien wel komend schooljaar meedoen met je leerlingen? Kijk dan op www.dronecupfinals.nl en vraag een informatiepakket aan. 

Groeten,

Team FutureMindz

Tim, Jordy, Danielle en Sanne