battle-of-the-teachers
Battle of the Teachers

Tijdens de finaledag van de Drone Cup Finals gebeurde er dit jaar opeens iets onverwacht. Iets spontaans. Buiten het officiele programma om … de Battle of the Teachers.

Tijdens de landelijke finaledag van de Drone Cup Finals  heeft de begeleidende docent eigenlijk een heerlijke rustige rol langs de zijlijn. Hij of zij kan genieten van zijn eerdere inspanningen op school en kan zijn leerlingen eens op z’n gemakje observeren. Denk aan (executieve) vaardigheden als omgaan met spanning, samenwerking, oplossend vermogen, presenteren etc etc. 

De leerling is tijdens de finaledag aan zet. Die laat z’n vlieg-, techniek-, bouw-, presentatie en samenwerk skills zien in de strijd tegen andere scholen.

Totdat we vanuit de FutureMindz organisatie opeens een onverwacht element hadden toegevoegd. Iets spontaans. Buiten het officiële programma om … 

de Battle of the Teachers.

De docenten werden uitgedaagd om hun vliegskills te laten zien! 

Wat was het geweldig om te zien wat er toen gebeurde … de leerlingen gingen hun docent overhalen om mee te doen! Met enige schroom stonden er binnen een paar minuten een aantal sportieve docenten klaar om te gaan strijden. 

Wat er vervolgens gebeurde vonden wij nog leuker om te zien … de leerlingen gingen hun docent coachen! Niet te hoog, hier kun je het beste doorheen vliegen, niet dit knopje maar dat knopje, let op, daar is je drone … weer even terug, houdt vol, je bent er bijna!

De rollen waren opeens helemaal omgedraaid. De leerlingen gingen vol passie de door hen opgedane kennis delen met hun docent! 

Wat een heb je dan als docent een geweldig traject doorlopen met je leerlingen en wat heb jouw kennis als docent dan geweldig overgedragen aan je leerlingen. Chapeau voor jullie docenten! 

 
Drone Cup Finals

Alle middelbare scholieren hebben les gekregen in de Drone Cup Finals. Deze lessen geeft de docent vanuit de FutureMindz academy. Ze bestaan uit verschillende levels.

Elke level heeft zijn eigen doel. Het eerste level is vooral een onderdompeling in de wereld van drones. Vervolgens leren ze in het volgende levels alles over obstakels, je eigen drone bouwen of programmeren in python. 

Nieuw: werkboeken voor de keuzevakken PIE dronetechniek 1 en D&P orgamiseren van een activiteit.